La Descomunal arriba a la vintena edició amb un pícnic amb convidats sorpresa a Vallparadís

Al llarg d'aquests quatre anys han passat 1.543 joves i 100 artistes convidats

La Descomunal, trobada periòdica de joves artistes terrassencs impulsada pel servei de Joventut i Lleure Infantil de l'Ajuntament de Terrassa, arriba aquest juliol a la seva vintena edició, i ho celebrarà amb una sessió especial. Aquest dissabte, 7 de juliol, el parc de Vallparadís acollirà una Descomunal no convencional. En lloc de ser una proposta artística organitzada per joves artistes de la ciutat, en aquesta ocasió es convoca a totes les persones assistents a les edicions anteriors, i a tot el jovent amb inquietuds artístiques en general, a trobar-se per reflexionar sobre el que s'ha fet fins ara i sobre com ha de ser el futur.

El punt de trobada serà el Pla del Castell, a les 11.30 h. Quatre convidats sorpresa participaran també en la trobada, que consistirà en una passejada pel parc en què es debatrà sobre el passat, el present i el futur de l'activitat cultural a la ciutat i, per acabar, un pícnic al Pla del Castell on tots els assistents podran compartir l'experiència, fer un repàs de les Descomunals que s'han fet fins ara i començar a pensar en les edicions del curs vinent.

La Descomunal és una trobada de joves artistes terrassencs promoguda pel BaumannLab, el laboratori de creació jove del servei de Joventut i Lleure Infantil, per a afavorir una xarxa de relacions entre artistes i entitats culturals locals. Se celebra aproximadament cada dos mesos (se'n fan cinc a l'any) i cadascuna de les edicions està organitzada per algun artista jove o col·lectiu d'artistes joves de la ciutat. La primera Descomunal va tenir lloc el 2014 i al llarg d'aquests quatre anys hi han passat 1.543 joves, 13 col·lectius o entitats i 9 artistes, que són els i les que han organitzat les Descomunals. Durant aquests anys, més de 100 artistes han estat convidats i convidades a presentar els seus projectes o propostes.

Itineraris artístics

En aquestes 19 edicions de La Descomunal hi han hagut propostes molt diferents i variades, tant pel que fa a estils, persones, públic assistent, com disciplines artístiques com a tema central. A més, a partir d'aquestes s'han programat els "Tours Descomunals", una iniciativa que va sorgir per a conèixer altres espais de creació i projectes artístics del territori, amb una bona acceptació. Fins a dia d'avui, 123 persones han realitzat algun d'aquests 5 itineraris que s'han organitzat i que han visitat diferents espais artístics de Barcelona, Sabadell i Terrassa, com la Sala d'art jove; Homesession; Et Hall; Llibreria Múltiplos; Half house; Experimentem amb l'art i L'Automàtica; El corralito; Taller Tacat; Taller Magneti; L'escocesa; Hangar; Hamaca; i L'Estruch.

Més informació a www.baumannlab.cat/ i a https://ladescomunal.wordpress.com/