Dilluns comença una actuació de millora de l'accessibilitat del passeig de l'avinguda de Béjar

El projecte se centra en set cruïlles i preveu adequar els guals a la normativa

El proper dilluns, 6 de novembre, es posaran en marxa les obres de l'actuació de millora de l'accessibilitat del passeig central de l'avinguda de Béjar. Es tracta d'un projecte que preveu adequar els guals actuals, d'acord amb la normativa d'accessibilitat. Actualment, els guals estan pensats per permetre l'accés a aquest passeig central només als vehicles que participen en el mercadal. Tot i que hi ha rampes, aquestes no compleixen la normativa i, per tant, no faciliten la circulació de persones amb dificultats per moure's. A més, el projecte també inclou la millora dels passos de vianants per tal de garantir els itineraris sencers.

La intervenció se centra en set cruïlles de l'avinguda de Béjar, concretament en el tram comprés entre la carretera de Matadepera i l'avinguda del Vallès. L'actuació més habitual serà la reconstrucció dels guals, per tal d'adaptar-los a la inclinació que marca la normativa; i també es pintaran els passos de vianants que enllacen els corresponents guals. Hi ha, però, tres cruïlles on l'actuació tindrà unes característiques especials. A les confluències de l'avinguda de Béjar amb el carrer del Consell de Cent i de l'Alguer es posaran pilones que impediran als vehicles creuar d'una banda a l'altra de l'avinguda, de forma que es convertirà en un pas segur pels vianants. Igualment, a l'encreuament de l'avinguda de Béjar amb el carrer de Provença es farà una actuació individualitzada, ja que està semaforitzada, i en aquest cas, s'afegirà un pas de vianants a la cruïlla.

Aquests treballs s'emmarquen dins el programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l'espai públic. La intervenció ha estat encarregada a l'empresa Ibergestion Construcciones y Obras, SA, i compta amb un pressupost de 50.818,79 euros (IVA inclòs). Està previst que l'execució del projecte es perllongui durant dos mesos. La voluntat és que durant aquest temps d'execució dels treballs, la celebració dels mercadals setmanals pugui mantenir-se, ja que els dimecres s'aturaran les obres.