La neteja de les places i carrers de la nostra ciutat esdevé estratègica, des d'un punt de vista sanitari i ambiental, però també pel que fa a la percepció que la ciutadania pugui tenir de la nostra ciutat.  A més la neteja es tracta d'una qüestió molt valorada pels veïns i veïnes del municipi.

Pacte per la neteja i la recollida selectiva de residus

Terrassa té actualment importants reptes en la millora de la recollida selectiva dels residus i la neteja, i necessitem un esforç col·lectiu amb la implicació activa en primer lloc de l'Ajuntament i de l'empresa municipal Eco-Equip, però també de la ciutadania, les entitats i organitzacions, i les activitats econòmiques.

L'Ajuntament està plenament compromès en revertir aquesta situació i cal aplicar mesures de millora en el servei de recollida selectiva.

Per aquests motius es proposa el "Pacte per la Neteja i la Recollida Selectiva de Terrassa" del que podreu trobar tota la documentació i informació detallada.

L'empresa municipal Eco Equip

L'Ajuntament de Terrassa, a través de l'empresa Eco Equip, SAM vetlla per a que la ciutat estigui neta i en bones condicions, i s'encarrega tant de la neteja viària i de la xarxa de clavegueram, com de la recollida de residus i el manteniment dels contenidors, papereres i sanecans.

També té confiades la gestió i el tractament dels residus i del Centre de Recollida i Transferència -CRT-, així com les deixalleries municipals.

A la columna de la dreta trobareu la informació de contacte, per a comunicar qualsevol incidència relacionada amb la neteja. Més informació a la web d'Eco Equip.

Notícies d'interès
 

Un total de 78 persones treballen en el dispositiu per a la retirada de fulles des de novembre a gener

L'empresa municipal de neteja i recollida de residus, Eco-Equip, desplega, com cada any, un dispositiu especial per fer front a la campanya de retirada de fulles. En total, 78 operaris s'ocupen d'aquestes funcions, agrupats en diferents modalitats d'equips per tal de donar resposta a les diverses necessitats dels diferents espais de la ciutat. Des del novembre i fins al gener, aquest dispositiu està disponible per a la recollida de les fulles, tot i que la seva dedicació depèn d'un fenomen tan poc controlable com és la caiguda d'aquestes fulles.

Dos nous camions per a la recollida selectiva

El servei de recollida selectiva de residus de Terrassa compta amb dos nous camions de recollida de residus i quatre nous recol·lectors satèl·lit. L'entrada en servei d'aquests vehicles culmina la inversió en la renovació de la flota d'Eco-Equip corresponent a 2016, que ha suposat la incorporació d'un total de 21 vehicles. L'objectiu per al 2017 és continuar consolidant l'increment de plantilla fixa d'Eco-Equip i la implantació d'una nova ruta de recollida lateral de residus, amb l'adquisició de vehicles corresponents.

Es presenta la campanya de sensibilització "Terrassa més NETA"

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, ha presentat les accions programades per a aquest any 2017 en els àmbits de neteja viària i gestió de residus. Les accions previstes es basen en tres eixos principals d'actuació, que  desenvolupen els compromisos definits en el Pacte per la Neteja i la Recollida Selectiva: com són la millora del servei, la presentació de la nova campanya de sensibilització i comunicació adreçada a la ciutadania "Terrassa més NETA", així com el reforç de la inspecció i el control.

Onze nous vehicles per a renovar la flota d'Eco-Equip
S'han presentat els 11 darrers vehicles adquirits per a renovar la flota d'Eco-Equip. A la mateixa presentació, Jordi Ballart ha explicat que la ciutat ha incrementat el 2016 en 2,7 milions d'euros els recursos destinats a la neteja i la gestió de residus, adquirint un total de 21 vehicles i 240 contenidors de fracció orgànica amb el sistema de recollida lateral, i ampliant la plantilla amb 37 nous treballadors, entre fixes i temporals.
 
Reforç de la plantilla d'Eco Equip amb 21 persones
L'Ajuntament ha reforçat el servei de neteja i recollida selectiva amb la incorporació, l'1 de juliol de 2016, de 14 nous treballadors que incrementaran la plantilla d'Eco-Equip. A aquests treballadors se sumaran 7 persones més en els propers dies, destinades a la cobertura de jubilacions i baixes per incapacitat. El personal que s'ha incorporat a Eco-Equip reforça el servei de recollida de residus.
 
Dues noves escombradores a Eco-Equip
D'acord amb les previsions d'actualització de la flota de vehicles d'Eco-Equip per a l'any 2016, s'han adquirit dues noves escombradores. Amb aquestes noves adquisicions, Eco-Equip comptarà amb un total de sis escombradores petites i tres mitjanes. Les noves escombradores tenen un sistema de funcionament que inclou l'escombrada amb dos raspalls frontals, aspiració i neteja a pressió.