El Servei de Relacions Europees i Internacionals i Projecció de la Ciutat té com a missió la representativitat, el posicionament i el desenvolupament de Terrassa en l'escenari europeu i internacional, tot analitzant i promovent les polítiques públiques per assegurar la participació de la ciutat en accions municipals que es puguin generar per assolir els principals objectius detallats en el Pla de Mandat.

Memòria 2017 Relacions Europees i Internacionals (RRII)

Recull de premsa RRII 2017

Terrassa colidera el grup mundial de Ciutats Intermèdies I-Cities

Terrassa és una de les ciutats fundadores del nou grup mundial de treball de Ciutats Intermèdies, també conegudes com a I-Cities. El grup està liderat per la localitat marroquina de Chefchaouen i coliderat per Cuenca (Equador), Odienné (Costa d'Ivori), Delhiweila (Sri Lanka) i Terrassa (amb l'alcalde Jordi Ballart com a representant). Les I-Cities són aquelles localitats entre 20.000 i un milió d'habitants, són gairebé 9.000 i ja agrupen una tercera part de la població del planeta. El grup vol treballar perquè les agendes globals estiguin també presents i pensades des de l'ambit local. La constitució del grup es va fer oficial en el darrer congrés de CGLU (Ciutats i Governs Locals Units) a Bogotà, amb presència de representants de Terrassa.

Chefchaouen

L'abril de 2017 va tenir lloc a Chefchaouen la primera reunió del grup d'I-Cities, també amb presència terrassenca, per preparar els futurs fòrums regionals i el que serà, el 2018, el primer Fòrum Mundial d'I-Cities, que tindrà lloc a la mateixa localitat marroquina.

A la foto, l'alcalde de Dannieh (Líban), Mohamed Saadieh; l'alcalde de Chefchaouen, Mohamed Sefiani; la coordinadora d'I-Cities de CGLU, Firdaous Oussidhoum; l'alcalde de Cuenca (Equador), Marcelo Cabrera, i el representant d'ONU Habitat, Erfan Ali. Foto feta a Chefchaoeun a la trobada d'abril de 2017.

Chefchaouen 2