Entrevista ECOMDes de l'any 2006, el Servei d'ocupació de l'Ajuntament de Terrassa, per afavorir el desenvolupament de les associacions que treballen pels interessos generals dels ciutadans, estableix un conveni de col·laboració amb la Fundació privada ECOM, entitat que forma part del moviment associatiu ECOM, que està integrat per organitzacions de persones amb discapacitat física.

La raó del moviment associatiu ECOM és la defensa de l'exercici dels drets de les persones amb discapacitat física i la millora de la seva qualitat de vida així com el foment de la seva autonomia personal i la seva plena particpació en la societat. Així mateix, treballa pel foment i l'enfortiment del moviment associatiu de la discapacitat, conscient del paper important que les associacions desenvolupen com a suport a les persones amb discapacitat i a les seves famílies.


Durant tota la seva trajectòria, el moviment associatiu ECOM ha mantingut una estreta col·laboració amb les Administracions Públiques per detectar les necessitats del col·lectiu de persones amb discapacitat física, i que avui són gestionades per la Fundació ECOM, amb la voluntat de promoure la seva autonomia personal i de prevenir i minimitzar el seu risc d'exclusió social. Un exemple d'aquests serveis són els Serveis d'Integració Laboral, que actuen des de fa més de 20 anys per afavorir la inclusió laboral de les persones amb discapacitat física al mercat ordinari de treball.

Concretament, l'objecte del conveni que el Servei d'Ocupació de l'Ajuntament de Terrassa ha signat amb la Fundació ECOM té per objecte impulsar accions conjuntes de col·laboració en els àmbits de la formació integral, de fer difusió de les accions i intercanvi d'informació, impulsar accions de sensibilització a empreses entitats i institucions i altres acordades en benefici de la inserció laboral de persones amb discapacitat, com és el desenvolupament del programa INCORPORA de l'obra social de La Caixa.

A Terrassa, el Servei d'Integració Laboral d'ECOM presta atenció individual i grupal a les persones amb discapacitat física que estan en situació de cerca de feina, des de la seu de Foment, el Servei d'ocupació de l'Ajuntament, proporciona un espai dotat dels mitjans tècnics necessaris per desenvolupar aquest projecte. Els SIL ECOM actuen tant amb la persona amb discapacitat, per ajudar-la en el procés de cerca de feina, com amb l'empresariat, per sensibilitzar-lo respecte de la realitat de les persones amb discapacitat i per assessorar-los i acompanyar-les en el procés de contractació.

La Fundació ECOM presta aquests serveis de manera gratuïta i és gràcies a subvencions públiques i a aportacions econòmiques d'algunes empreses socialment responsables amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat que els SIL ECOM poden desenvolupar la seva tasca en pro de la plena integració del col·lectiu
Per demanar cita contacteu amb:
Fundació Ecom. Servei d'Integració Laboral

Logo ECOM
Programa INCORPORA La Caixa
SIL Terrassa
93 789 11 11 Ext: 4436
agarciat@ecom.cat
www.ecom.cat
Edifici Foment
Carretera Martorell, 95 (08224) Terrassa